Fritata z pomidorami i szczypiorkiem

Wydrukuj artykuł Wydrukuj artykuł

Fritata z pomidorami i szczypiorkiem

Mój 2-letni synek uwielbia jajka pod każdą postacią, nigdy natomiast  nie udało mu się przełknąć surowego pomidora. Fritata okazała się świetnym rozwiązaniem :) pochłonął połowę nie zważając nawet na szczypiorek.

Składniki na patelnię o średnicy 22cm.

  • 3 jajka
  • 1 duży pomidor obrany ze skórki
  • szczypiorek
  • sól i pieprz do smaku

Jajka roztrzepać, pomidora poszatkować, szczypiorek pokroić i wszystko ze sobą wymieszać. Wylać na rozgrzana patelnię z odrobiną tłuszczu (ja używam oleju z pestek winogron, ponieważ jego smak i zapach jest w smażonych potrawach właściwie niewyczuwalny) i już nie mieszać.

Smażyć na małym ogniu, aż jajka zetną się całkowicie.

Kategoria: Bez kategorii Komentarz »


Skomentuj...



Początek strony