Delikatny rosołek z kurczakiem i cukinią

Delikatny rosołek z kurczakiem i cukinią

Jest to wersja rosołku, w którym zamiast makaronu są pokrojone warzywa, kurczak i utarta cukinia. Przygotowujemy go zatem jak zwykle.

Ja ugotowałam wywar na 1 nóżce kurczaka i warzywach (mały por, pietruszka, kawałek selera, 2 małe marchewki, 1 ziarenko ziela angielskiego, 2 ziarenka pieprzu, nieco kapusty).

Po ugotowaniu przecedzamy rosół. Pietruszkę, marchewkę i seler kroimy w drobną kostkę i dodajemy do rosołu. Obieramy nóżkę z kurczaka, pokrojone mięsko (bez skóry) dodajemy do rosołu.

Pół surowej, małej, młodej cukinii ucieramy na drobnej tarce, posypujemy solą i odstawiamy na 15 min. by puściła wodę. Wodę odlewamy i wyciśniętą cukinię dodajemy do zupy. Doprawiamy solą, pieprzem,  koperkiem i… gotowe.

Kategoria: Bez kategorii Jeden komentarz »

Jedna odpowiedź to “Delikatny rosołek z kurczakiem i cukinią”

  1. errr

    Mamogotuje! Zaproś mnie do Swojej Kuchni, kuchnia!


Skomentuj...



Początek strony