porno izle buy cheap cialis buy viagra

Szpinakowe „paluchy” z mozarellą

Wydrukuj artykuł Wydrukuj artykuł

szpinakowe "paluchy" z mozarellą

Ciąg dalszy dań ze szpinakowym naleśnikiem w głównej roli. Ta wersja przypadła baaardzo do gustu dzieciom, jak i… rodzicom:)

Przepis na naleśniki szpinakowe identyczny jak dla naleśnikowych „ślimaków” ze szpinakiem, czyli:

Szpinak:

  • torebka mrożonego rozdrobnionego szpinaku
  • łyżka posiekanego świeżego koperku
  • łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej

Szpinak rozmrozić, w miarę możliwości odlać wodę, włożyć do rondla. Dodać 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Odparować na wolnym ogniu, potem doprawić koperkiem, natką pietruszki gałką, solą i pieprzem.

Składniki na 8 naleśników:

  • 3 jajka
  • szklanka mleka
  • szczypta soli
  • szklanka mąki (mąkę należy dozować stopniowo do uzyskania średnio gęstego ciasta naleśnikowego)
  • 3 czubate łyżki szpinaku przygotowanego w sposób opisany powyżej.
  • 2 łyżki oleju

Naleśniki smażyłam na suchej patelni,  posypałam startą na tarce mozarellą i zwinęłam. Potem przekroiłam na pół i położyłam na patelni raz jeszcze, by ser się rozpuścił a naleśnik zyskał na chrupkości:) Bardzo polecam!

Kategoria: Bez kategorii Komentarz »


Skomentuj...



Początek strony