porno izle buy cheap cialis buy viagra

Ciasto marchewkowe

Wydrukuj artykuł Wydrukuj artykuł

Ciasto marchewkowe

Jest to naprawdę łatwe ciasto marchewkowe. Bardzo praktyczne – nie kruszy się, nie klei :) doskonałe jako przekąska w podróży i na spacerze.

Z nami pojechało na wiejski festyn, gdzie stały dmuchane zamki a Smok Wawelski ryczał głośno i straszył dzieciaki. Za kawałek owego ciasta, jedną gruszkę i 5 złotych pani w czerwonej bluzce darowała Igorowi dwa balony. Jeden nadmuchany, na długiej tasiemce a drugi pusty, do domu, na zapas:)

Przepis pochodzi z whiteplate.blogspot.com.

Składniki:

4 jajka
250 g cukru pudru
185 ml oleju słonecznikowego
300 g mąki pszennej
3/4 łyżeczki soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
2 łyżeczki cynamonu
400 g marchwi, obranej i startej na tarce

Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st C. Okrągłą formę o średnicy 24 cm nasmarować masłem i wysypać mąką (użyłam bułki tartej). Jajka utrzeć z cukrem, następnie dodać olej. Mąkę, sól, proszek, sodę i cynamon przesiać przez sitko, a następnie połączyć z jajkami. Na końcu dodać tartą marchew. Przelać do formy i piec 1 godzinę.

Kategoria: Bez kategorii 4 komentarze »

4 odpowiedzi to “Ciasto marchewkowe”

  1. ciocia Mania

    A ja nie spróbowałam :(:(:(

  2. Agathorre

    jeszcze będzie wiele okazji! :)

  3. Ja Ba

    Ciasto marchewkowe bardzo dobre – jadłem

  4. Agathorre

    to bardzo, bardzo cenny komentarz :) Tato, dziękuję!


Skomentuj...



Początek strony