porno izle buy cheap cialis buy viagra

Spaghetti z pesto rosso i niewidzialną rybką

Wydrukuj artykuł Wydrukuj artykuł

daj!

Ostatnio rozsmakowałam się w pesto:) Tym razem w roli głównej: Pesto Rosso!

Pesto Rosso zaczarowało rybkę! Sprawiło, że zniknęła gdzieś… ze smakiem:)

Składniki (na 4 porcje):

  • filet z dorsza (ok. 300g)
  • 50 g masła
  • 120 ml wytrawnego białego wina
  • kurkuma, pieprz, sól
  • 1 średnia ugotowana marchewka (z przypadku – z rosołu)
  • 190 g Pesto Rosso  (użyłam Pesto Baresa z Lidla)
  • pół szklanki płatków owsianych – błyskawicznych
  • świeża bazylia
  • makaron

Płatki błyskawiczne zalać wrzącą wodą (około 3/4 szklanki) i pozostawić na 15 minut by napęczniały.

Rybkę należy przygotować podobnie jak w przepisie na Złote talarki z dorsza w koperkowym sosie, tj.: do rondla wlać wino, dodać 2 szczypty kurkumy, masło, świeżo zmielony pieprz i sól. Gdy masło się rozpuści, włożyć dorsza gotować na średnim ogniu, aż  rybka będzie miękka. Wyjąć rybę a wywar redukować na wolnym ogniu aż zostanie około 2-3 łyżek gęstej maślano-rybnej emulsji.

Do maślano-rybnej emulsji dodać napęczniałe płatki owsiane, pesto, posiekaną świeżą bazylię, startą na drobnej tarce marchewkę i rozdrobnioną rybkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku, zagotować i…  gotowe:) Podawać z ulubionym makaronem:) – wygląda zupełnie jak…  spaghetti bolognese!

Kategoria: Bez kategorii Jeden komentarz »

Jedna odpowiedź to “Spaghetti z pesto rosso i niewidzialną rybką”

  1. Olivia

    sprytny sposób na małe oszustwo, by przemycić to co zdrowe, a zazwyczaj wzbudzające krzywe minki u maluchów do ich diety :) mniam, kolejny super przepis na makaron.


Skomentuj...



Początek strony