Śniadaniowy twarożek z tuńczykiem,avocado i świeżą bazylią
W poszukiwaniu smacznego śniadania natknęłam się na twarożek i avocado. Potem dołączył do nas i tuńczyk…
Składniki:
- 150 g twarożku półtłustego
- 130 g tuńczyka w sosie własnym (odcedzony z sosu)
- 100 g jogurtu typu greckiego
- 1/2 dojrzałego avocado
- świeża, posiekana bazylia
- świeży, posiekany koperek
- sól i pieprz
- 2 łyżki oleju lnianego
- łyżka soku z cytryny
Dojrzałe avocado obrać, pokroić na małe kawałki włożyć do miseczki i skropić sokiem z cytryny. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. SMACZNEGO!!
Kategoria: Bez kategorii Jeden komentarz »
Listopad 26th, 2010 at 14:31
Przysmak śniadaniowy palce lizać :-) szybki w przygotowaniu i zapewne bardzo zdrowy. Bomba białkowa dla tych co trenują …i nie tylko. Prosty w przygotowaniu, delikatny w smaku, avocado świetnie komponuje się z rybką, serkiem…. no i bazylią. Ja akurat miałam makrelę więc użyłam jej zamiast tuńczyka, ale z nim też spróbuję. Polecam !