Kotlecik na patyku

Wydrukuj artykuł Wydrukuj artykuł

Kotlecik na patyku

Powrót do pracy mocno odbił się na mojej blogowej aktywności. Liczba wpisów ostatnio zmalała drastycznie… Jednak myślę, że gdy zorganizuję się na nowo w aktualnej rzeczywistości, znów będę pojawiać się tutaj systematycznie:)

Dzisiejszy obiad był zwyczajny lecz podany inaczej. Kotlecik na patyczku okazał się bardzo interesujący i smakowity – zjedliśmy go z żurawiną.

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z indyka
  • 3 ząbki czosnku
  • czubata łyżka szczypiorku
  • łyżka koperku
  • sól i pieprz
  • łyżka otrąb żytnich
  • bułka namoczona w mleku
  • bułka tarta zmieszana z otrębami żytnimi do panierowania
  • łyżka mąki ziemniaczanej

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Zwilżonymi dłońmi formować podłużne kotleciki, nadziać na patyczek i obtoczyć w panierce. Smażyć w oleju z pestek winogron. Użyłam płaskiej patelni do smażenia naleśników.

Kategoria: Bez kategorii Komentarz »


Skomentuj...



Początek strony