Kotlecik na patyku
Powrót do pracy mocno odbił się na mojej blogowej aktywności. Liczba wpisów ostatnio zmalała drastycznie… Jednak myślę, że gdy zorganizuję się na nowo w aktualnej rzeczywistości, znów będę pojawiać się tutaj systematycznie:)
Dzisiejszy obiad był zwyczajny lecz podany inaczej. Kotlecik na patyczku okazał się bardzo interesujący i smakowity – zjedliśmy go z żurawiną.
Składniki:
- 500 g mięsa mielonego z indyka
- 3 ząbki czosnku
- czubata łyżka szczypiorku
- łyżka koperku
- sól i pieprz
- łyżka otrąb żytnich
- bułka namoczona w mleku
- bułka tarta zmieszana z otrębami żytnimi do panierowania
- łyżka mąki ziemniaczanej
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Zwilżonymi dłońmi formować podłużne kotleciki, nadziać na patyczek i obtoczyć w panierce. Smażyć w oleju z pestek winogron. Użyłam płaskiej patelni do smażenia naleśników.
Kategoria: Bez kategorii Komentarz »