truskawkowe tyrajmisiu

Wydrukuj artykuł Wydrukuj artykuł

Tiramisu z truskawkami

Doskonały deser mocno truskawkowy w mig gotowy:)

Składniki:

  • 1 kg truskawek
  • 250 ml śmietanki kremówki
  • 250 g serka mascarpone
  • pół szklanki cukru pudru
  • opakowanie biszkoptów
  • pół szklanki gorzkiej herbaty

Śmietankę ubić (najlepiej przed ubiciem mocno schłodzić ~ np. przez 10 minut w zamrażarce). Pod koniec ubijania dodać cukier. Potem partiami dodawać serek mascarpone i delikatnie ubijać do ujednolicenia kremu.

Na dno naczynia wyłożyć biszkopty. Nasączyć je gorzką herbatą. Przykryć warstwą kremu. Poukładać kawałki truskawek. Ułożyć drugą warstwę biszkoptów i nasączyć je herbatą. Całość przykryć resztą kremu. Na wierzchu ułożyć połówki truskawek.

Kategoria: Bez kategorii Komentarz »


Skomentuj...



Początek strony