czerwona cebula, czarne oliwki, suszone pomidory… na cieście francuskim

Wydrukuj artykuł Wydrukuj artykuł

Mały drobiazg na dużego „hapsa”. Rozpoczęłam z farszem z czerwonej cebuli z czarnymi oliwkami z dodatkiem miodu a zakończyłam na wypełnieniu z grillowanej cukinii, szynki i pomidora. Obie wersje są dla mnie obłędne. Ze stołu zniknęły najpierw – cukiniowe.

Składniki – w przybliżeniu

  • 2 opakowania schłodzonego ciasta francuskiego
  • 4-5 cebul czerwonych
  • łyżka masła, łyżka oleju z pestek winogron – do smażenia cebuli
  • łyżka miodu
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • garść czarnych oliwek
  • 8-10 pomidorów suszonych z zalewy
  • posiekana, świeża bazylia
  • kilka cherry-pomidorków
  • odrobina sosu sojowego
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól

 

Kategoria: Bez kategorii 3 komentarze »

3 odpowiedzi to “czerwona cebula, czarne oliwki, suszone pomidory… na cieście francuskim”

  1. Mania

    Czy takie hapsiaki będą na wiadomej imprezie w sobotę? ;) Bo mam ślinotok jak patrzę na zdjęcia…

  2. Mania

    Kobieto, Mamogotuje, Agato!!!
    Tort, tort wrzuć na bloga!

  3. Agathorre

    :) tak jest Maniu Kochana! Uwaga, Tort Zygzak Mc Queen comming soon!


Skomentuj...



Początek strony