pozostałości… pozowały przed obiektywem
dumnie :) Zapraszam na indyka z rozmarynem i parmezanem oraz naszę domową klasykę: wiosenną sałatkę – w środku lata.
Sałatka wiosenna:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 4 pomidory
- 4 ogórki gruntowe
- pęczek rzodkiewki
- szczypiorek
- koperek
- śmietana ~ około 200ml
- sól, pieprz
Obrane ogórki, pomidory i rzodkiewkę pokroić w kostkę, dodać pokrojony szczypiorek i posiekany koperek. Doprawić solą, pieprzem i wymieszać ze śmetaną.
Sznycle z piersi indyka grillowane
- pierś indyka pokrojona na sznycle
- tarty parmezan
- świeży rozmaryn
- olej z rzepaku canola i owoców czerwonej palmy (można zastąpić dowolnym innym)
- czosnek granulowany
- sól, pieprz
Sznycle posmarować lekko olejem, oprószyć przyprawami, rozmarynem i tartym parmezanem. Układać jeden na drugim, pozostawić w temperaturze pokojowej około godziny. Ważne by nie chłodzić w lodówce przed grillowaniem! Dzięki temu mięso będzie miękkie, soczyste. Użyłam patelni grillowej.
Szybko i łatwo – tylko przy wiosennej trzeba się nieco nakroić :)
Smacznego!
Kategoria: Bez kategorii Komentarz »